zachte vaardigheidstraining

10 tips voor Soft Skills-training voor managers – Get It Done

In veel opzichten is soft skills-training echt het moeilijkst om te verwerven (kijk wat er niet was). Een succesvolle softskill-training vereist absolute inzet van zowel het bedrijf als de medewerkers. Werknemers moeten bereid zijn om zelf te groeien, en het bedrijf moet bereid zijn om een ondersteunende, verzorgende omgeving te bieden om dat te laten gebeuren. Maar als u wilt dat uw medewerkers begrijpen wat deze dingen voor u en uw bedrijf zijn, dan moet u ze dat wel vertellen. Hier zijn 10 tips om het voor elkaar te krijgen:

Laat uw werknemers zien hoe belangrijk ze zijn – Grote leiders weten dat werknemers een belangrijk onderdeel zijn van het succes van het bedrijf soft skills training. Om dit te laten zien, moedigen geweldige leiders hun werknemers aan om hun rol als gewaardeerde werknemers in eigen handen te nemen. Om dit te doen, kunnen ze een teambuildingevenement organiseren, of ze sturen een memo of e-mail met de boodschap "werknemers zijn een belangrijk onderdeel van ons bedrijf…zorg voor hen alsof ze van u zijn." Andere tips voor soft skills-training voor managers zijn onder meer het erkennen van de prestaties van werknemers, het vieren van successen van werknemers, het bedanken van werknemers voor hun successen en meer.

Communiceer goed – Communicatie is de sleutel in allerlei relaties, maar het is vooral belangrijk met managers. Vanwege hun functie moeten managers goed zijn in het communiceren van elk detail van wat ze van hun werknemers verwachten. Een goede tip voor het trainen van communicatieve vaardigheden voor managers is om input van uw personeel te vragen voordat u grote veranderingen aanbrengt in uw werkomgeving of het bedrijfsmodel van uw bedrijf. Dit laat uw managers weten wat uw medewerkers nodig hebben en willen, en maakt het proces voor iedereen soepel en plezierig.

Klik op deze link: https://www.anker-kompas.nl/