Nee

Nee, bestel BBQ, bestel geen BBQ – u bent bediend

Een simpele verklaring van het voor de hand liggende, maar zelden gesproken, zijn de nee; bestel bbq. In een recent debat tussen twee democratische presidentskandidaten zei er een; "De Verenigde Staten zullen het erg moeilijk hebben om Amerika weer op te bouwen als we niet in staat zijn om over een aantal van onze handelsovereenkomsten te heronderhandelen." De andere kandidaat antwoordde: 'Dat wil ik niet van je horen, want ik zal elke verkwistende en dwaze baan in de USR schrappen en dat geeft ons meer geld voor andere prioriteiten.'

Ongetwijfeld een eenvoudig debat, maar er is meer aan de hand. Nu het nee de meerderheidsstandpunt wordt, zien we dat overheidsingrijpen niet langer werkt. Voor de politicoloog betekent dit alles dat ingrijpen door middel van subsidies, controles, tarieven, prijscontrole niet meer werkt.

Is het dus beter om door te gaan en er het beste van te hopen of om opnieuw te onderhandelen over de bestaande overeenkomsten om te zien of we meer waarde voor de dollar kunnen krijgen en buitensporig protectionisme kunnen elimineren, of er nu iets aan kunnen doen en de handelsvoorwaarden snel kunnen aanpassen? ? Dat is een goede vraag. De Verenigde Staten hebben er belang bij af te komen van buitensporig protectionisme; het heeft het niet nodig, en het heeft geen zin om door te gaan met het subsidiëren van naties die proberen hun industrieën op eigen kosten te beschermen. bestellen standvastig. Als u een voorvechter bent van het vrijemarktkapitalisme, gooi dan in ieder geval het idee van het verhandelen van protectionisme weg voor vrijemarktkapitalisme. Het werkt niet en het schaadt beide partijen.

Meer weten? Klik dan hier: de-mobiele-bbq.nl