Soorten Italiaanse Pasta | Novus Ventus International: Italiaanse pasta is er in veel verschillende vormen, maten en smaken. Sinds de 14e eeuw behoort het maken van Italiaanse pasta tot de hoogste kwaliteit en is het populairst in de hele wereld. Italiaanse pasta is een favoriet basisvoedsel op Italiaanse feesten. Het kan warm of koud worden geserveerd en wordt meestal gegeten met tomatensaus, olijfolie of knoflook. Italiaanse pasta kan gewoon worden geserveerd, met vlees of als soep. Overgebleven pasta is ook gebruikelijk in veel Italiaanse keukens.

Traditionele Italiaanse Pasta bestaat uit twee soorten noedels: linguine en rigatoni. Ze zijn beide grof geraspt en worden gebruikt om smaak en elasticiteit toe te voegen aan Italiaanse Pasta. Italiaanse Pasta bevat meestal vlees of zeevruchten, stukjes kaas, ui, worst of andere ingrediënten die typisch zijn voor de Italiaanse keuken. Vis en gevogelte komen ook veel voor. Vissauzen zijn een erg populaire toevoeging aan Italiaanse pastagerechten. In de meeste gevallen bevat vispastasaus geen melk.

Italiaanse pasta gemaakt van harde tarwe is erg dun, waardoor je hem goed kunt roerbakken. Het is ook een goede keuze voor hartige soepen, salades en pastagerechten. Durumtarwe is een taaie, winterharde tarwesoort die uitsluitend in Italië wordt verbouwd en voornamelijk wordt gebruikt om Italiaanse pasta te maken. In tegenstelling tot de meeste andere soorten tarwe die voor het koken moeten worden verfijnd, behoudt durumtarwe veel van zijn vitamines en mineralen tijdens het koken. Durumtarwe wordt soms gebruikt in soepen, sauzen en brood, maar ook voor verschillende andere recepten.

Een andere variëteit aan Italiaanse pasta gemaakt van tarwe is het griesmeel. Net als durumtarwe is griesmeel ook een taaie, winterharde tarwesoort.

Het is het meest voorkomende voedsel voor Italiaanse koks en wordt vaak gebruikt als basis voor ongezuurde broden en andere gerechten. Het enige voordeel van het gebruik van griesmeel is dat je er minder van nodig hebt om een fijne maaltijd te bereiden. Griesmeel wordt meestal gebruikt bij het maken van maïsbrood en ander brood.

Fusilli is een ander soort Italiaanse pasta. Het wordt meestal geserveerd met pizza, hamburgers en andere warme maaltijden. Het deeg van fusilli wordt tot lange strengen gevormd zodat het kan worden gebakken. Een dunne plastic zak wordt gebruikt om de ongekookte fusilli in te bewaren terwijl de pasta wordt gemaakt, en vervolgens wordt het in een friteuse gaar tot knapperig en goudbruin.

Andere ingrediënten die een rol spelen bij het koken van Italiaanse pasta zijn kruiden en specerijen. De Italiaanse keuken heeft een breed scala aan specialiteiten voortgebracht, waaronder pizzasaus, knoflooksauzen, groentesauzen, desserts, tomatensauzen, hazelnootsaus en tortilla’s. Er zijn tientallen verschillende soorten kaas die kunnen worden toegevoegd aan de meer traditionele gerechten. Om een complete maaltijd te bereiden, combineert een Italiaanse chef waarschijnlijk rijst, vlees, groenten en tomatensaus tot een heerlijk gerecht om van te watertanden.

Probeer deze website: Novus Ventus International