Tips voor het kopen en verkopen van een huis met een makelaar

Makelaar

Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de waarde van uw woning voordat u een makelaar inschakelt. Het is ook een goed idee om met uw advocaat na te gaan of uw verhuisplannen realistisch zijn. Veel makelaars raden af om een bod van een koper met een onvolledige keten aan te nemen, maar in sommige gevallen kan dit een uitzondering zijn. Als uw eigendom bijvoorbeeld in het stroomgebied van een populaire school ligt, kan een makelaar bereid zijn om een bod van een onafhankelijke koper tegen goede voorwaarden te accepteren om uw eigendom in hun boeken te krijgen.

Een makelaar kent waarschijnlijk kopers die bereid zijn meer te betalen dan de vraagprijs. Houd er ook rekening mee dat makelaars vaak met kopers over hun commissietarieven onderhandelen bekijk hier. Dit betekent dat u uw vraagprijs pas openbaar mag maken nadat zij deze hebben getaxeerd. Als u een lagere vraagprijs heeft, dient u deze geheim te houden tot na de taxatie. Op deze manier heeft u de meeste kans om uw eigendom te verkopen als uw eigendom lager wordt gewaardeerd dan u verwacht.

Ten slotte zal een goede makelaar ervoor zorgen dat het proces er gemakkelijk uitziet. Ze zoeken naar huizen, maken afspraken en onderhandelen wanneer hun klant zegt dat ze klaar zijn om te kopen. Dit komt omdat een goede makelaar de markt kent en de mogelijke gevolgen van het kopen van een huis begrijpt. Zij kennen de ins en outs van het spel en zullen het proces zo soepel mogelijk voor je maken. Kortom, u moet een goede makelaar inhuren om uw volgende droomhuis te vinden.

Klik hier voor meer informatie: Regiomakelaar.eu