Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Je hebt waarschijnlijk een vaag idee waar een tegel uit bestaat, toch? Nou, niet precies. Veel mensen weten zelfs niet eens de meest elementaire details over hoe een tegel eigenlijk wordt gemaakt. Als je echt meer wilt weten, of als je wilt leren over de manier waarop dit type tegel wordt gemaakt, dan is het tijd voor je om je favoriete tegelwinkel in Parijs te bezoeken, waar je allerlei interessante feiten over hoe deze geweldige tegels worden gemaakt. Of je nu in je eentje naar Parijs gaat of ervoor kiest om op de metro te stappen voor een ritje door de buurt, je zult er nooit spijt van krijgen dat je meer over dit soort tegels wilt weten.

Als het gaat om een tegel die is gelegd en klaar is om te worden omgezet in een prachtige vloerbedekking in uw huis, zijn er twee verschillende soorten lijm die doorgaans worden gebruikt om de tegels op hun plaats te houden. Eén type lijm gebruikt een lijm die eigenlijk zelf lijm is; een ander type lijm is eigenlijk een cement dat bekend staat als chloordaan Retrotegels. Het type lijm dat u gebruikt, hangt af van of u een vlakke tegel of een karpet gebruikt, aangezien elk type vloerkleed een andere lijmmethode vereist. Als je meer wilt weten over de variaties tussen deze twee lijmen, dan is het tijd om een tegelwinkel in Parijs te bezoeken om te zien wat ze precies gebruiken bij het bouwen van een nieuw huis.

Hoewel je je misschien afvraagt waar metrotegels precies vandaan komen als je naar een tegel in Parijs gaat kijken, zul je blij zijn te weten dat ze eigenlijk afkomstig zijn uit de buitenwijken van Frankrijk, niet ver van Parijs. Deze kleine tegels worden chapparards genoemd in het Frans en worden over het algemeen gebruikt voor zaken als straatnaamborden, maar ook voor het maken van handtassen, schoenen en sieraden. Zoals u zich kunt voorstellen, is de markt voor deze kleine tegels vrij groot en heeft u een enorme verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen tot uw beschikking. Het mooie van chapparards is dat ze eenvoudig te installeren zijn, en je kunt ze ook voorgelijmd bestellen als je dat liever hebt. Als je tegels gaat kopen, moet je misschien ook rekening houden met het idee dat ze heel gemakkelijk te onderhouden zijn en dat je ze kunt wassen zoals je elke andere tegel zou doen. Metrotegel is niet anders en je kunt ze er heel lang mooi uit laten zien.

Meer info over dit artikel: Retrotegels