Electronic Engine Tuning (Evasive) is hard op weg een populaire manier te worden om de motor van uw auto af te stemmen. Het verbetert niet alleen de prestaties en het vermogen van de auto en heeft een aanzienlijke positieve invloed op het rijcomfort, maar het stemt ook de interne componenten van het voertuig af, zoals de motoren, radiatoren, ventilatoren, brandstofpomp, inlaat- en uitlaatsystemen. Veel mensen realiseren zich niet dat het tunen van een auto meer inhoudt dan alleen het type brandstof veranderen dat wordt gebruikt om de motor te laten draaien. In feite is het onmogelijk om uw auto te tunen zonder een of meer onderdelen van de motor aan te passen.

Het proces van tunneling omvat de vervanging van standaard hardware-onderdelen door aangepaste exemplaren. Onderdelen voor auto-hardware zijn over het algemeen gemaakt van hoogwaardig staal of aluminium; hoewel deze materialen hun voor- en nadelen hebben. Aluminium is bijvoorbeeld erg licht en daardoor buigzamer, waardoor het gemakkelijk aan andere voertuigen kan worden toegevoegd. Dit maakt het gemakkelijk om kapotte onderdelen te vervangen, wat voordelig is voor degenen die geen tijd willen besteden aan het uitvoeren van doe-het-zelf reparaties. Een aluminium motor bespaart u ook geld op het gebied van brandstof, aangezien aluminium een koelere stof is dan staal, waardoor u een kleiner brandstofinjectiesysteem kunt gebruiken.

Een van de belangrijkste verschillen tussen motortuning en chiptuning is dat je bij motortuning wijzigingen aanbrengt in de fysieke afmetingen van de motor, terwijl je bij chiptuning helemaal geen mechanische onderdelen vervangt. Standaardmotorontwerpen zijn meestal vrij gecompliceerd, omdat ze talrijke fysieke metingen met zich meebrengen, zoals de grondflens van de krukas, de slag, de vorm van de cilinderkop, de positie van de nokkenas en andere. Om deze metingen goed te laten verlopen, heb je een aantal gereedschappen nodig, waaronder nauwkeurige schroevendraaiers, grafietpotloden en veel geduld. Omdat elk onderdeel nauwkeurig moet worden afgemeten en uitgebalanceerd, zal het hele proces veel handmatig werk vergen. Dit beperkt ook het vermogen van de meeste gemiddelde individuen om deze taak uit te voeren.

Wanneer u chiptuning uitvoert, kunt u eenvoudig een standaardmotor afstemmen om een hoger brandstofniveau te hebben. Sommige mensen willen bijvoorbeeld meer vermogen uit hun voertuig halen, wat betekent dat ze meer pk’s aan hun voertuig willen toevoegen. De eenvoudigste manier om dit te bereiken, is door een pk-set toe te voegen. Dit vereist echter veel handmatig werk en waarschijnlijk zijn er ook brandstofadditieven nodig. Met zwarte rookbrandstofinjectoren kunt u daarentegen uw benzineverbruik verhogen zonder extra mechanisch werk of additieven toe te voegen. Black Smoke-brandstofinjectoren zijn ook gemakkelijker te installeren en u hoeft zich geen zorgen te maken over beschadiging van de motor of de injector tijdens het proces.

U kunt ook chiptuning uitvoeren door een besturingsapparaat te vervangen, zoals een brandstofefficiëntiesensor of een stationair besturingsapparaat. Door dit te doen, kunt u uw gewenste brandstofefficiëntie bereiken. Er kan bijvoorbeeld een elektromagnetische klep worden geïnstalleerd zodat het luchtvacuüm van de inactieve deur kan worden verhoogd. Door een magneetventiel te gebruiken, kan de hoeveelheid luchtstroom door de motor worden vergroot, wat een optimaal gebruik van het stationair luchtvacuüm mogelijk maakt.

Ongeacht het type verbetering van de brandstofefficiëntie dat u wilt bereiken, dient u een professional te raadplegen die de motor van uw auto afstemt. Hoewel het mogelijk is om sommige van deze taken zelf uit te voeren, wordt het niet aanbevolen om de engine opnieuw toe te wijzen zonder een afstelling. Het opnieuw toewijzen van een voertuig kan de garantie ongeldig maken en kan ook leiden tot ernstige motorschade. Daarom is het verstandig om een professional te raadplegen, zodat u een optimale brandstofefficiëntie voor uw voertuig kunt garanderen. Chiptuning is een gemakkelijke manier om het brandstofverbruik van uw voertuig te verbeteren.

https://www.chipperformance.nl/