Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzini-tegels? Vraag je je af wat deze terrazzini is? Terrazzo is een keramische tegel gemaakt in Italië en wordt al honderden jaren gebruikt. Maar hoe weet je of het echt een terrazzini-tegel is of niet? Je kunt terrazzini in geen enkele winkel kopen of het terrazzini noemen.

Wat zijn terrazzotegels

Terrazzo is gemaakt van porselein met behulp van een drukproces waardoor het lijkt op echt terracotta. Terrazzo biedt vele voordelen die echte terracotta niet kan, waaronder kras- en vlekbestendigheid. Ook zijn de meeste vlekken en geuren niet te verwijderen met verf en zelfs marmerstof is moeilijk te verwijderen met marmerpoeder.

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe dit allemaal werkt Retrotegels. Terrazzo-tegels worden geïnstalleerd op een vloerverwarmingssysteem dat voegmiddel bevat. Het voegmiddel fungeert als een afdichting voor de keramische tegels en vermindert waterschade, schimmel, meeldauw en verkleuring. Terrazzo-tegels en voegmortel zijn een zeer kosteneffectieve methode om uw huis te vloeren en vereisen geen dure installatie van graniet of marmer., De voeg wordt meegeleverd en u hoeft zich geen zorgen te maken over het schoonhouden ervan. Vooraf afgewerkte voeg bevat meestal additieven die het gemakkelijker maken om aan te brengen, maar het dicht de poriën niet af zoals een verzegelde tegel dat zou doen. Dat is waar aggregaten binnenkomen.

Aggregaten zijn in feite zand- en cementspaanders die met elkaar worden gemengd om een pasta te maken. Wanneer ze met elkaar worden gemengd, zijn deze aggregaten bestand tegen olie, vet en andere chemicaliën die worden aangetroffen in gebieden met veel verkeer. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor gebruik op vloeren. Naast het beschermen van uw vloer tegen vuil, morsen en olie, kunnen deze aggregaten ook zorgen voor een zachtere vloer dan gewoon cement.

Link naar de website: Retrotegels