Als je een kersverse ouder bent, weet je al hoe billendoekjes zijn en hoe belangrijk ze zijn voor de gezondheid van je baby. Het is ook erg belangrijk dat u de juiste doekjes voor uw baby gebruikt. Dit artikel zal u helpen te begrijpen waarom het zo belangrijk is om doekjes te gebruiken en welke soorten doekjes u voor uw baby kunt gebruiken.

De meeste conventionele babydoekjes bevatten een bepaald gehalte aan ftalaat, een op petroleum gebaseerde chemische verbinding die gevaarlijk kan zijn voor baby’s. Ftalaat is een hormoonontregelaar, wat betekent dat het de natuurlijke hormonale balans van het lichaam beïnvloedt. Andere soorten chemicaliën die in babydoekjes worden aangetroffen, zijn ook giftig, waaronder de geurstoffen in babydoekjes, talk en minerale olie. Al deze ingrediënten worden door de Environmental Protection Agency als giftig beschouwd en staan op voedseletiketten vermeld als “algemeen erkend als veilig”. U wilt producten vermijden die de ingrediënten “ftalaten, propaan, petroleum, minerale oliën” vermelden.

Dus wat zijn de beste en meest effectieve ontsmettingsmiddelen voor billendoekjes? Het antwoord hangt af van uw wisstrategie. Zoals ik hierboven al zei, zijn er doekjes met extra desinfecterende eigenschappen en dan zijn er gewone babydoekjes. Als u ervoor kiest om regelmatig een ontsmettingsmiddel te gebruiken, raad ik u ten zeerste aan om samen met uw doekjes een ontsmettingsmiddel van OTC-kwaliteit te gebruiken. Er zijn tegenwoordig verschillende goede producten op de markt.

De beste desinfecterende billendoekjes zijn doekjes die microplastic vezels bevatten. Microplastische vezels zijn gemaakt van plastic draden met gaten erin. Door de gaatjes kunnen de kleine plastic draadjes zuurstof in de urinestraal transporteren, waar het schadelijke bacteriën doodt die in de urinestraal kunnen zitten. Studies hebben aangetoond dat microplastic vezels bij gebruik in combinatie met enzymen de efficiëntie van de afvalwaterzuivering met meer dan 40% verbeteren. Studies hebben ook aangetoond dat de microplastic vezels de werkzaamheid van de pH-stabilisatoren met bijna 40% verbeteren.

Een ander voordeel van het gebruik van desinfectiedoekjes is dat ze milieuvriendelijk zijn. Ontsmettingsmiddelen zijn niet biologisch afbreekbaar, dus ze dragen bij aan de groeiende hoeveelheid afval die we moeten verwerken en verwijderen. Deze doekjes kunnen keer op keer worden hergebruikt omdat ze zijn gemaakt van microplastic vezels. Als u klaar bent met het gebruik van de doekjes, hoeft u ze alleen maar door het toilet te spoelen. Deze doekjes verminderen niet alleen het totale volume afval dat in het toilet terechtkomt, maar aangezien microplastic vezels langzaam afbreken, helpen ze de hoeveelheid energie die wordt gebruikt om nieuw plastic te maken te verminderen.

Zoals u kunt zien, zijn er veel voordelen aan het gebruik van vochtige doekjes versus toiletpapier. Het belangrijkste voordeel van natte doekjes is hun algehele effectiviteit. En een ander voordeel is dat ze een groen alternatief zijn voor gewoon toiletpapier. Niet alleen dat, maar het soort materiaal dat gebruikt wordt om deze doekjes te maken (microvezel) is zeer duurzaam. Je zou kunnen denken dat dit niet mogelijk is, aangezien toiletpapier van katoen is. Het feit dat het biologisch afbreekbaar is, betekent echter dat het nog heel lang zal bestaan.